۶ ویژگی مهم که هنگام خرید کیس کامپیوتر باید در نظر بگیرید
این مقاله بعنوان راهنمای خرید کیس کامپیوتر نکات مهمی که قبل از خرید باید بدانید را مورد بحث قرار میدهد. هنگام اسمبل و خرید سیستم PC کامپیوتری، بیشتر افراد، یک CPU، کارت گرافیک، مادربرد خوب، یک RAM، یک PSU، حتی شاید یک خنک کننده مایع نیز انتخاب کنند و با هر بودجهای که باقی میماند، یک کیس تهیه کنند. در صورتی که خرید کیس کامپیوتر بیش از اینها اهمیت دارد. در این مقاله نکاتی که باید هنگام خرید Case در نظر بگیرید را مرور میکنیم. با ما همراه باشید.
فهرست مطالب
کیس مناسب
اغلب افراد هنگام خرید کیس کامپیوتر به دنبال کیسی میباشند دارای اندازهای متناسب با نیازهایشان باشد و برای همه سختافزارها و دستگاههای USB جا داشته باشد. اما برخی از کیسهای کامپیوتر امکانات بسیار بیشتری ارائه میدهند. فضای داخلی جادار، پایین نگه داشتن دمای داخلی، صدای بسیار کم، پشتیبانی گسترده از خنککنندههای مایع، پنلهای شیشهای فانتزی و نورپردازی RGB بخشی از این ویژگیها میباشند. در اینجا ۶ نکته مهم که باید هنگام خرید کیس در نظر داشته باشید را بررسی میکنیم.
۱. فرم فاکتور یا اندازه کیس کامپیوتر
اندازه کیس نباید نادیده گرفته شود. هنگام خرید یک کیس، اولین چیزی که باید در نظر بگیرید اندازه کیس کامپیوتر شما است. چندین اندازه مختلف برای کیسهای PC وجود دارد که شامل موارد زیر میباشد:
- Full Tower یا برج کامل
- Mid Tower یا برج میانی
- Mini Tower
- Desktop یا دیسکتاپ
- SFF
کیسهای کامپیوتر شخصی اغلب با سه فرم فاکتور ATX و MicroATX و Mini-ITX شناخته میشوند. درواقع این اصطلاحات به اندازه مادربردهایی که میتوانند در داخل کیس قرار گیرند، مرتبط هستند. ابعاد مادربردهای ATX اغلب برابر ۳۰۵ × ۲۴۴ میلیمتر، MicroATX تا ۲۴۴ × ۲۴۴ میلیمتر(گاهی کوچکتر) و Mini-ITX حدودا ۱۷۰ × ۱۷۰ میلیمتر میباشد.

برج کامل(Full Tower)
کیسهای Full Tower بسیار بزرگتر از سایر کیسها میباشند و متناسب با مادربردهای توسعه یافته ATX هستند. علاقهمندان اسمبل PC که اغلب به دنبال فضایی برای جا دادن قطعات سفارشی یا تعداد زیادی مولفه هستند، معمولاً این نوع کیس را انتخاب میکنند. کیسهای فول تاور برای مادربردهای ATX و همچنین پاورهای ATX بهترین گزینه هستند.
برج میانی(Mid Tower)
در این بین برخی از افراد علاقهمند به پیادهسازی سیستم کامپیوتری از برج میانی یا Mid Tower استفاده میکنند. زیرا آنها خیلی بزرگ نمیباشند، به طور گسترده در دسترس هستند و برای مادربردهای استاندارد ATX نیز ساخته شده اند. یک کیس Mid Tower میتواند برای مادربردهای کوچکتر هم مورد استفاده قرار بگیرد. اما ممکن است فضای زیادی از آن خالی بماند و ظاهر جالبی پیدا نکند.
Mini Tower
در نهایت، کیسهای mini-ITX و micro-ATX برای PCهای کوچکی هستند که باید در یک فضای کوچک مانند اتاق نشیمن قرار بگیرند. در صورت استفاده از قطعاتی که مناسب آنها نباشند؛ بطور مثال قطعات بزرگتر از سایز توصیه شده باشند؛ به مشکل جدی برمیخورید. در چنین مواقعی تنها راه چاره تعویض کیس یا قطعه سخت افزاری میباشد.
Desktop
این نوع کیسها به صورت افقی طراحی میشوند، به طوری که مانیتور برروی آن قرار میگیرد. معمولا ازین کیسها در ادارات و شرکتها استفاده میشود. در کیس های دسکتاپ معمولا یه کارت گرافیک یکپارچه یا آنبرد میتوانید داشته باشید. این بدان معناست که کوچکی آنها اجازه نصب هر سختافزاری را نمیدهد.
SFF
کیسهای SFF شامل مدلهای مسطح و عمودی میباشد. این کیسها اکثر از طرحهای مادربرد اختصاصی Mini-ITX یا کوچکتر استفاده میکنند.
به طور کلی، یک کیس که از مادربردهای بزرگتر پشتیبانی میکند، بزرگتر از کیس کامپیوتری است که فقط بردهای کوچکتر را پشتیبانی میکند. از طرفی کیسای که از اندازه مادربرد مشخصی پشتیبانی میکند، احتمالاً از مادربرد کوچکتر نیز پشتیبانی میکند. به عنوان مثال، اکثر کیسهای سازگار با ATX، برد MicroATX یا Mini-ITX را نیز در خود جای میدهند.

2. خنک کننده
همه کیسهای کامپیوتر PC با توانایی یکسانی برای جابجایی هوای گرم و خنک سازی سیستم ساخته نشده اند. همه چیز به اندازه کیس، تعداد فنها و وجود دریچههای کافی بستگی دارد. کیس شما باید حداقل دو فن داشته باشد (بسیاری از کیسها دارای تعدادی فن از پیش نیز میباشند.) یک فن باید برای ورود هوای تازهتر به داخل کیس و یکی برای خروجی هوای گرم باشد تا آن را از سختافزارهای درون کیس دور کند.
دریچهها برای آوردن هوای بیشتر به صورت منفعل موثر میباشند. علاوه بر دریچههای روی کیس، محلهایی که میتوانید فنهای اضافی را در آن قرار دهید، مورد توجه قرار دهید. برخی از آنها دارای فیلترهایی هستند که کمک بزرگی برای جلوگیری ورود بیش از حد گرد و غبار در کیس کامیپوتر میکنند. همه اینها برای کمک به خنک نگه داشتن کیس و سخت افزارها میباشد. با این حال، اگر به دنبال ایجاد یک هیولای مناسب برای اورکلاک هستید یا در یک مکان به خصوص گرم زندگی میکنید، ویژگیهای مربوط به کیسها را بررسی کنید. ببینید کدام کیسها از نظر خنک کنندگی بهتر عمل میکنند.
3. مدیریت کابل
کابلها یکی از بزرگترین دردسرهای ساخت کامپیوترهای PC میباشند. بنابراین همیشه به دنبال یک کیس با بریدگی در سینی مادربرد باشید که بتوانید کابلها را از پشت کیس خود عبور دهید. کیسهای کامپیوترها مقرونبهصرفه معمولاً دارای سوراخهای غولپیکر سادهای در سینی مادربرد میباشند. در حالی که گزینههای میانرده معمولاً شامل حفرههای لاستیکی در سوراخها برای مرتب کردن بیشتر وسایل هستند. برخی از کیسها شامل نقاط اتصال یا حتی پوششهای سیم پشت سینی مادربرد(اصطلاحا مدیریت سیمکشی یا کابل دارند) هستند تا کابلکشی شما تمیز بماند.

4. پنل جلویی
کیسهای کامپیوتر از نظر پنل جلویی تفاوتهای زیادی میتوانند داشته باشند. اگر دستگاههای خارجی زیادی برای اتصال دارید(مانند فلش یا هارد دیسک و …)، اتصال پنل جلویی کیس رایانه شخصی را بررسی کنید. حتی کیسهای ارزانقیمت دارای چند پورت USB-A Type 2.0 در جلو هستند. بسیاری از کیسهای مدرن شامل USB-A Type 3، USB-C و حتی کنترلرهای نورپردازی فن یا RGB هستند. اغلب جکهای صوتی را در پنل جلویی نیز میبینید.
5. Drive Bays
محفظه درایو یک ناحیه با اندازه استاندارد برای افزودن سخت افزار به کامپیوتر است که رایجترین آنها 5.25 اینچ، 3.5 اینچ، 2.5 اینچ و 1.8 اینچ است. این مقادیر به اندازه واقعی دیسک ها اشاره دارند. بیشتر دستگاههای این جایگاهها دیسک درایو هستند. اما گاهی اوقات میتوان از سایر دستگاههای جانبی از جمله کارتخوان، پورتهای USB، کنترلکنندههای فن و حتی نمایشگرهای کوچک LCD استفاده کرد. محفظه درایو شامل دو نوع Internal و External میباشد. Internal Drive Bays فقط از داخل کیس کامپیوتر قابل دسترسی هستند. درحالی که External drive bays از داخل و خارج کیس کامپیوتر قابل دسترسی میباشند.
6. ابعاد و طول مورد نیاز
اگرچه ساخت کامپیوتر شخصی عمدتاً در مورد سازگاری جهانی “plug-and-play” است، برخی شرایط وجود دارد که برخی از اجزا به سادگی در یک مورد خاص کار نمیکنند. این مربوط به ارتفاع فاصله اجزا است. به عنوان مثال هنگام خرید یک کیس کامپیوتر خنک کنندههای CPU اغلب بزرگی روی آن نصب است که شاید مناسب شما نباشد. همین امر در مورد کارتهای گرافیکی با کیفیت بالاتر که میتوانند بزرگتر از کارتهای گرافیک متوسط باشند و به فضای بیشتری نیاز دارند، صدق میکند. بنابراین قبل از خرید هر یک از اینها، مطمئن شوید که کیس مورد نظرتان طول و ابعاد کافی برای جای دادن سختافزارهای مورد نظرتان را داشته باشد.
جمعبندی
این مقاله بعنوان راهنمای خرید کیس کامپیوتر نکات مهمی که هنگام خرید باید به آنها توجه شود را مورد بررسی قرار داد. یک کیس با طراحی ضعیف میتواند تجربه داشتن یک سیستم PC خوب را خراب کند. حتی شاید امکان ارتقاء آن را دشوارتر کند و یا عملکرد کلی کامپیوتر شما را کاهش دهد. این مسائل به راحتی با کمی توجه بیشتر به جزئیات قابل اجتناب هستند.
- نظرات ارزشمند خود را درباره این مقاله با ما به اشتراک بگذارید.
- موضوعاتی که علاقه مند به مطالعه اخبار روز آنها می باشید را با ما در میان بگذارید.
- ما تک تک نظرات شما را بررسی کرده و در اسرع وقت پاسخ می دهیم.
دیدگاهتان را بنویسید